Ποιον dj προτιματε??

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Μουσική : Πηγή ζωής και συναισθημάτων




Ένας κόσμος φανταστικός και μαγικός  χωρίς όρια και σύνορα. Πηγάζει από τη ζωή του κάθε ανθρώπου, από τα βιώματα του, τα συναισθήματα του. Η μελωδία και οι στίχοι επηρεάζουν κάθε στιγμή και συναίσθημα, η μουσική είναι αυτή που μας συντροφεύει σε κάθε μας στιγμή. Στον έρωτα, στην αγάπη, στη λύπη και σε κάθε απογοήτευση οδηγός είναι μερικές μόνο γραμμές και λέξεις για να αισθανθούμε καλύτερα ή να ολοκληρώσουμε το συναίσθημα ευφορίας που μας διακατέχει. Ένα μόνο τραγούδι αρκεί για να μας φτιάξει ολόκληρη τη διάθεση και τη μέρα, να μας απογειώσει συναισθηματικά και μας υποδείξει ακόμη πόσο όμορφη είναι η ζωή. Πιστεύω δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τον έσει συντροφεύσει η μουσική για μια στιγμή καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας του, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στην καφετέρια ακόμα και στο δρόμο όπου οι πλανόδιοι μουσικοί φροντίζουν να ομορφαίνουν με το ταλέντο τους την πληκτική καθημερινότητα και μονοτονία. Ζούμε σε ένα κόσμο με υποχρεώσεις, άγχος και αγωνία για το αύριο. Η μουσική μας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε ¨κόσμους¨ άγνωστους, να ονειρευτούμε και να αναπολήσουμε τα παιδικά μας χρόνια, όμορφες ξέγνοιαστες στιγμές. Χαμόγελα, ευτυχία, γαλήνη, 3 λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τη προσφορά αυτής της τέχνης. Ανατριχίλα, ένα συναίσθημα που προξενείτε στο άκουσμα μιας μόνο φράσης, μιας λέξης. Η φωνή του καλλιτέχνη, κάθε νότα συνταράσσει όλο σου το είναι. Η μουσική σε οδηγεί σε ένα ονειρικό μονοπάτι, σε ολοκληρώνει και σε βοηθάει να βιώσεις κάθε είδους συναίσθημα, τα κλάψεις, να γελάσεις να αισθανθείς γενικότερα. Πιστεύω η μουσική είναι ολόκληρη κοσμοθεωρία και όχι απλώς ένα μέσο διασκέδασης.   


Όπως έχει αναφέρει ο  Γερμανός φιλόσοφος & μαθηματικός: Gottfried Leibnitz, «Μουσική είναι η ηδονή που αισθάνεται η ανθρώπινη ψυχή όταν μετράει, χωρίς να έχει συναίσθηση ότι μετράει.»




By Ματίνα Τσιτσανοπούλου

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Top 10- Smells like dance spirit
















Οι επιλογές μου αυτή τη βδομάδα έχουν μια house αίσθηση και πιστεύω ότι θα σας αρέσουν. Λόγω κάποιον περιστατικών δυστυχώς δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω το άρθρο, το οποίο όμως εάν όλα πάνε καλά θα είναι έτοιμο σε λίγες μόνο μέρες.

1.Olly Murs ft Rizzle Kicks - Heart skips a beat (Dj Hamano club remix)
2.Sillicone Valley - Feeling blue (Soul mechanic remix)
3.Katy Perry - The one that got away (7th Heaven remix)
4.Skylar Grey ft Afrojack - Coming Home (Dirty south remix)
5.Pitbull fr Chris Brown - International love (Jumpsmokers remix)
6.Sean Paul - She doesnt mind (Dj Nelsmann house remix)
7.Nicki Minaj - Super Bass (Dino Roc & Dj CJ remix)
8.Akon ft Eminem - Smack that electro (Dj Santarosa remix)
9.Snoop dogg - Smoke Weed Everyday (Hedegaard remix)
10.Flo Rida ft Sia - Wild Ones (Miami Life Remix)

                                                 JUST ENJOY THE MUSIC

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Τop 10 of this week (something extra)


Εκτός από την playlist τη οποία αλλάζω κάθε βδομάδα όπου δίνω τις προσωπικές μου επιλογές αυτή τη βδομάδα αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό. Αυτή τη βδομάδα ανέβασα ένα top 10 με τις επιλογές μου και σε μορφή δημοσίευσης και ελπίζω σύντομα να μπορώ να παρέχω την δυνατότητα για download αυτών των τραγουδιών.

1.Lana del Ray - Born to die (Gucci Vamp Remix)
2.Coldplay - Paradise (Fedde le Grand Remix)
3.MIMS - Like this (Dj Santarosa Regaeton Remix)
4.U2 - Beautiful Day (Virtual Groove)
5.Rihanna ft Calvin Harris - We found love (Dj Solovey Remix)
6.Tim Berg - Levels (Skrillex Remix)
7.Gotye fr Kimbra - Somebody that i used to know (4FRNT Remix)
8.Foster the people - Pumped up kicks (Younglife Remix)
9.Calvin Harris - Feel so close (Benny Benassi Remix)
10.Pitbull ft Neyo - Give me everything tonightt ( Rehab Remix)

Όλα τα τραγούδια είναι remix και επέλεξα τα συγκεκριμένα γιατί πολλές φορές το remix είναι καλύτερο από το original. Ελπίζω να σας αρέσουν και να ανέβει η διάθεση σας. :)

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

TURN THE VOLUME UP....!!!!


Πόσο βαρετός μπορεί άραγε να γίνει ο κόσμος??? Πάρα πολύ κατά την γνώμη μου όταν είσαι αναγκασμένος να παραμελήσεις χόμπι και και ασχολίες και αναγκαστικά να μείνει σπίτι λόγω του καιρού. Πλησιάζει καλοκαίρι αλλά ακόμα ο καιρός παίζει μαζί μας και το παιχνίδι αυτό έχει αρχίσει να γίνετε κουραστικό. Για αυτό το λόγο όσοι διαβάσετε αυτό το κείμενο και νιώθετε το ίδιο κάντε αυτό που λέει ο τίτλος... απλά ανοίξτε την ένταση ρίξτε το μπάσο στα σημεία που να τρίζει το σπίτι, με άλλα λόγια κάντε το σπίτι σας ένα μικρό club. Μην σας νοιάζει για τους γείτονες θα καταλάβουν και αν είναι σωστοί θα κάνουν το ίδιο ;) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ Η Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΣΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ... !!!

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Οι παράγοντες της επιτυχίας στις μέρες μας




Πόσοι από εμάς έχουμε ακούσει τραγούδια από άγνωστους καλλιτέχνες είτε στο youtube είτε σε άλλες σελίδες με θέμα την μουσική και έχουμε αναρωτηθεί γιατί τέτοιες φωνές έχουν μείνει στο παρασκήνιο και δεν έχουν ακουστεί όσο θα έπρεπε ενώ άλλοι μη τόσο ταλαντούχοι έχουν πετύχει τόσα πολλά. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι απλή αλλά και τόσο τραγική που πολλές φορές δεν μπορούμε να την δούμε ή πολύ απλά δεν θέλουμε να την παραδεχτούμε. Πριν συνεχίσω θα ήθελα να τονίσω ότι  το άρθρο αυτό αφορά τον ελλαδικό χώρο μιας και εγώ είμαι Έλληνας και ως εκ τούτου δεν έχω γνώση για το τι γίνετε στις υπόλοιπες χώρες αυτού του κόσμου. Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα που έθεσα πιο πάνω είναι η τύχη και φυσικά οι γνωριμίες, με αλλά λόγια και πιο λαϊκά το λεγόμενο μέσον, παράγοντες καθοριστικοί για την επιτυχία ενός  καλλιτέχνη στις μέρες μας. Πλέον ένας στους τρεις Έλληνες ασχολείται με τη μουσική και έχει την επιθυμία να πετύχει σε αυτό τον τομέα μιας και θεωρεί ότι είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αποκτήσεις γρήγορα φήμη και χρήματα. Και εδώ είναι το σημείο που χάνεται το πάθος, το πάθος που στις παλαιότερες εποχές μαζί με το ταλέντο βοηθούσαν τον καλλιτέχνη να φτάσει και να πετύχει τόσα πολλά στην μουσική βιομηχανία. Πλέον αυτά τα δύο δεν είναι αναγκαία χαρακτηριστικά για έναν καλλιτέχνη καθώς έχουμε περάσει πια στην εποχή της εικόνας και με βασικό συστατικό στην επιτυχία  να είναι η εξωτερική εμφάνιση. 


Γιαυτό το λόγο βλέπουμε καθημερινά πραγματικά μεγάλα ταλέντα με φωνές που θα ζήλευαν οι σημερινοί Έλληνες τραγουδιστές να μένουν στο παρασκήνιο και στην πορεία να χάνονται αφήνοντας εμάς τους υπόλοιπους ανθρώπους με ένα γιατί, γιατί άλλοι με χειρότερη φωνή να είναι τόσο διάσημοι και γνωστοί και όχι αυτοί με το πραγματικό ταλέντο να χαραμίζονται τόσο πολύ και τόσο άδικα. Βέβαια πολλοί είναι αυτοί που δεν αποζητούν να αποκτήσουν φήμη και χρήματα αλλά πολύ απλά θέλουν να κάνουν μουσική και να φέρνουν χαμόγελα στα πρόσωπα αυτών που τους ακούνε. Έτσι μένουν με δικιά τους πρωτοβουλία στο παρασκήνιο αφήνοντας έτσι άλλους να το <<παίζουν>> τραγουδιστές και μουσικοί, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα από τα δύο αλλά αντίθετα είναι προϊόντα μια πολύ καλής προώθησης. Το μήνυμα που θέλω να περάσω μέσα από αυτό το άρθρο είναι ότι δεν πρέπει να έχουμε ως κριτήρια το πόσο διάσημος είναι κάποιος αλλά πρέπει να δίνουμε περισσότερο έμφαση στη φωνή και στο ταλέντο ενός καλλιτέχνη. ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 


\

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πειρατεία - Είναι πραγματικά ένα εγκλημα??


Είναι η πειρατεία  τελικά έγκλημα ή όχι?? Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω την προσωπική μου άποψη και γιατί πιστεύω ότι η πειρατεία δεν αποτελεί ούτε έγκλημα ούτε κλοπή....Η ΠΕΙΡΑΤΕΊΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.. είναι ένα μήνυμα που έχουμε όλοι δει ή ακούσει και αντικατοπτρίζει την προσπάθεια των δισκογραφικών εταιρειών να σταματήσουν το παράνομο κατέβασμα τραγουδιών από το Internet...Κατά την γνώμη μου αυτό δεν ισχύει γιατί στη πραγματικότητα η πειρατεία δεν σκοτώνει την μουσική αλλά αντίθετα η πειρατεία σκοτώνει ξεκάθαρα τις δισκογραφικές. Κακά τα ψέματα η μουσική βιομηχανία ήταν πάντα από τις πιο κερδοφόρες ακόμα και από την εποχή του βινυλίου. Παλαιότερα όταν υπήρχαν το βινύλιο και οι κασέτες οι δισκογραφικές είχαν το μονοπώλιο και πίστευαν ότι θα συνεχίσουν να το έχουν και στο μέλλον. Αυτό που δεν μπόρεσαν να προβλέψουν ήταν η γρήγορη εξάπλωση του ίντερνετ και οι εμφάνιση των ''πειρατών'' . Αυτό ήταν η αρχή του τέλους των εταιρειών καθώς ο κόσμος προτιμούσε να κατεβάζει δωρεάν τα τραγούδια ή τα  albums με άμεσο αποτέλεσμα την ραγδαία πτώση των εσόδων. Όλοι θυμόμαστε το σάλο, το χάος που επικράτησε όταν πρωτοδημιουργήθηκε το Napster και τις διαμάχες στα δικαστήρια. Το πρόγραμμα αυτό είχε ως στόχο το δωρεάν διαμοιρασμό μουσικής ανάμεσα στον κόσμο χωρίς περιορισμούς και οικονομικές επιβαρύνσεις. Έναν στόχο όμως που οι δισκογραφικές δέχθηκαν ως απειλή και όπου έδειξαν μέσα από τις πράξεις τους το πραγματικό τους πρόσωπο.

Πέρα όμως από τα ιστορικά γεγονότα θα μιλήσω για το μεγαλύτερο θετικό στοιχείο που έχει η πειρατεία. Όλοι μας έχουμε έναν αγαπημένο καλλιτέχνη ή ένα αγαπημένο συγκρότημα που όταν κυκλοφορεί ένα νέο album σπεύδουμε να το ακούσουμε και φυσικά πρώτα να το αγοράσουμε. Θα μπορούσα να πω ότι από προσωπική πείρα ότι συνήθως αυτό που περιμένουμε δεν είναι αυτό που παίρνουμε. Και εδώ μπαίνει η πειρατεία, η οποία μας δίνει την δυνατότητα να ακούσουμε το νέα τραγούδια και αν μας αρέσουν στην συνέχεια να προβούμε και να αγοράσουμε το εν λόγο album. Γιαυτό το λόγο η πειρατεία δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έγκλημα, γιατί κατεβάζοντας ένα τραγούδι από το internet δεν σκοτώνουμε την μουσική αλλά τις τσέπες των δισκογραφικών. Αν προσπαθούσαν και αυτές από την μεριά τους και αντί να ανεβάζουν τις τιμές τις κατέβασαν λιγάκι τότε και μόνο τότε ίσως όλοι μας επιστρέψουμε στην αγορά των cd. Α και κάτι τελευταίο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι : ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΗΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....!!!!!


Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Whose the best dj for you ???

Η ψηφοφορια ξεκινησε και ηδη εχει  καταμετρηθει μια ψηφος....Ποιος πιστευεις οτι πρεπει να θεωρειτε ως ο καλυτερος dj στον κοσμο???  Και η δικη σου ψηφος μετραει ;) (Η ψηφοφορία γίνεται επάνω δεξιά)

Dubstep-Tο αμφιλεγόμενο θέμα







Ως δεύτερο άρθρο αποφάσισα να ανοίξω ένα θέμα που έχει προκαλέσει πάρα πολλές διαμάχες στην μουσική σκηνή και ανάμεσα σε επαγγελματίες αλλά και κυρίως ανάμεσα στον απλό κόσμο....DUBSTEP....οοο ναι το είπα dubstep...η dubstep αποτελεί ένα μουσικό είδος που θα μπορούσε θεωρητικά να είναι νέο μιας και έχει δημιουργηθεί και έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια,πιο συγκεκριμένα έκανε τις αρχές του στην Αγγλία το 1998.


Αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν η αρχή, μια μικρή αρχή που μεγάλωσε μέσα από την προώθηση του club Plastic People στο Λονδίνο το 2001. Η καθιέρωση του έγινε το 2002 με την dubstep να γίνεται πιο γνωστή και με την βοήθεια μουσικών παραγωγών στην Αγγλία να ακούγεται ολοένα και περισσότερο λόγω καλλιτεχνών όπως ο Skrillex, o SSkream, oι Μt Eden και πολλοί άλλοι.


Η Dubstep είναι ένα ιδιαίτερο είδος μουσικής που θα μπορούσε στο μέλλον να ενταχθεί πλήρως στην μουσική βιομηχανία και να αναδειχθεί όπως και τα υπόλοιπα. Παρόλα αυτά όμως δέχεται συνεχώς έντονη κριτική και αποδοκιμασίες από πάρα πολλούς ανθρώπους είτε αυτοί είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί πολίτες. Θα μπορούσα να μιλήσω γενικά αλλά δεν έχω την απαραίτητη να μιλήσω για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και κατά πόσο δημοφιλής είναι η dubstep εκεί, ως Έλληνας όμως και έχοντας μιλήσει με αρκετούς ανθρώπους μεγάλους και μικρούς αλλά και έχοντας διαβάσει αρκετά άρθρα μπορώ να πω πως έχω αποκομίσει ικανοποιητικά στοιχεία για την δημοτικότητα της Dubstep στον ελλαδικό χώρο. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν την αποδέχονται, την κατακρίνουν και μερικές φορές δεν την αναφέρουν καν ως ένα μουσικό είδος αλλά ως κάτι που απλά δεν πρέπει να υπάρχει. Αυτό κατά την άποψη μου είναι γελοίο αλλά και λυπηρό. Δυστηχώς το 60% των Ελλήνων δεν θεωρούν ότι ένα είδος μουσικής αν δεν ακούγεται στην Αμερική ή γενικότερα αν δεν είναι διάσημο μπορεί να ακουστεί. Αυτή βέβαια είναι η προσωπική άποψη του καθενός και εγώ δεν είμαι κάποιος που μπορεί να την αλλάξει. Αυτό που θέλω να πω όμως μέσα από αυτό το κείμενο είναι ότι ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΛΙΓΟ, δηλαδή αν δεν είναι Rihanna, David Guetta, Tiesto, Madonna κλπ ή στον αντίποδα Stan, Ρουβάς και Βανδή δεν πρέπει να το ακούμε ή είναι άθλιο. ΈΛΛΗΝΕΣ μουσικόφιλοι (δεν αναφέρομαι στους υπόλοιπους που ακούνε κάτι και το αναπλάθουν χωρίς πραγματική προσωπικά άποψη ) εκσυγχρονιστείτε λίγο, βγάλτε τις παροπίδες και  δείτε γύρω σας , ζούμε στην εποχή του ηλεκτρονικού ήχου και των dj, το ότι κάτι είναι νέο ή περίεργο ή κάτι τελείως διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει  δεν σημαίνει ότι πρέπει να το απορρίπτεται. Για πολλούς πάει κάπως έτσι DUBSTEP=SKRILLEX, δεν είναι όμως έτσι, υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες στην dubstep και ο καθένας προσφέρει διαφορετικά ακούσματα, μην κατηγοριοποιείται τα πάντα...ΑΝΟΙΧΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΠΤΕΤΑΙ...!!!!

Το πρωτο post...!!!

> Lets face it... Ο κοσμος εχει αλλαξει, τα προβληματα καθημερινα μεγαλωνουν, η δυστηχια κυριευει τους ανθρωπους ολο και περισσοτερο...Η μουσικη ομως ηταν και παντα θα ειναι ενας τροπος για να ξεφυγουμε απο την καθημερινοτητα και απο ολα τα προβληματα που ακολουθουν...Απο τα αρχαια χρονια οι ανθρωποι αποζητουν την μουσικη ως ενα μεσο για να περασουν καλα, να διασκεδασουν και να χορεψουν...Για αυτο το λογο αποφασισα και εγω να κανω αυτο το Blog...Η μουσικη ειναι ο μεγαλυτερος μου ερωτας, δεν νομιζω να εχει υπαρξει μερα στην ζωη μου που να μην εχω ακουσει μουσικη...ειναι το παθος μου..ακουω και παιζω μουσικη...ναι ειμαι κ dj αλλα οι ευκαιριες που ειχα μεχρι τωρα ηταν μικρες και περιορισμενες σε party φιλων....οταν παιζω ομως μουσικη δεν κοιταω να βαζω τραγουδια π αρεσουν σε μενα γιατι κατα την γνωμη μου η δουλεια του dj ειναι να φερνει χαμογελα στον κοσμο που το ακουει.Οποτε μεσα απο αυτο το Blog θα προσπαθησω και εγω να κανω ενα βημα σε αυτο το μεγαλο κομματι του κοσμου μας που λεγετε μουσικη βιομηχανια :) TURN UP THE VOLUME ..!! LETS MAKE THIS WORLD A BIG CLUB...!!! EVERYBODY START DANCING